lauantai 29. huhtikuuta 2017

Pääsiäislomalla osa 1 - Ruotsissa

Jo alkuvuodesta varasin pääsiäislomalle lennot ystävän luokse Ruotsiin. Sujuvasti sain reissun järjestymään siitäkin huolimatta, että päätös perheen vaihtamisesta tuli matkavarauksen jälkeen.

Lensin siis Kööpenhaminaan, josta hurautin junalla vajaassa tunnissa Ruotsin puolelle Lundiin, jossa ystäväni asustelee. Lund olikin ihastuttava kaupunki. Kapeita kujia, vanhoja rakennuksia ja erityisesti pidin yliopistoalueesta.


Pitkän ajan jälkeen kuulumisten vaihto oli paikallaan. Ensimmäinen päivä kuluikin ihan vain jutellen ja nauttien ystävän seurasta. Ja ai niin, käytiinhän me ruokakaupassa! Siellä tuli lähes kotoinen olo: näkkäriä, ruisleipää, tuttuja maitotuotteita, ja mikä parasta - oikeita karkkeja! :)

Pitkäperjantain päiväkävelyllä kävimme Lundin tuomiokirkossa. Kirkko oli todella vaikuttava kaikessa jylhyydessään. Pitkäperjantaina se korostui entisestään, sillä mm. ainoat valonlähteet olivat ikkunoista ja kynttilöistä tuleva valo.



Yhtenä päivänä kävimme Malmössä. Kaupunki oli minulle positiivinen yllätys, sillä olen aina pitänyt sitä jotenkin epämiellyttävänä ja hieman hurjana paikkana. Mistä lie se on iskostunut päähän vuosia sitten. Onneksi tämä mielikuva saatiin nyt kumottua.

Keskellä viikkoa kaupungilla oli erityisen rauhallinen tunnelma, paljon kivan näköisiä liikkeitä ja kahviloita. 


Meri on kävelymatkan päässä Malmön keskustasta, ja aivan merenrannalla mielenkiintoinen kaupunginosa, Västra Hamnen. Alueella on paljon uudisrakennuksia ja siellä on kokeiltu ihan kaikkea. Näin maallikon silmiin se oli sekasotku, tilkkutäkki, mutta mielenkiintoinen. Totesinkin, että tulen 5-10 vuoden päästä uudelleen, sillä haluan nähdä millainen alueesta tulee. 

Västra Hamnenissa on myös Malmön kuuluisin ja pohjoismaiden korkein rakennus, upea Turning Torso.


Jottei tämä postaus venyisi liian pitkäksi, kerron visiitistä Kööpenhaminaan seuraavassa postauksessa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti