keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Ennen joulua

Kuluva vuosi on jo ehtinyt vanheta helmikuun puolelle, mutta minä palaan vielä hetkeksi aikaan ennen joulua. Aamutakkiin kääriytyneenä istun omassa punaisessa nojatuolissani ja muistelen mukavia hetkiä. Ja niitä todella riitti ennen joulua.

Englannin kuuluisin ostoskatu Oxford Street saa joka vuosi näyttävät jouluvalot ylleen. Täällä tuli käytyä useampaankin otteeseen mm. jouluostoksilla ja haistelemassa erilaista joulutunnelmaa.

Todellisen joulumielen täällä sai aikaan Lontoon Merimieskirkon joulumyyjäiset, jossa olin Nooran kanssa vapaaehtoisena. Näistä myyjäisistä kerroinkin jo marraskuisessa postauksessa.

Marraskuun lopussa järjestimme suomalaisten aupair-kavereidemme kanssa pikkujoulut. Viikonloppu koostui joululauluista, kynttilöistä, hyvästä ruuasta, glögistä, piparitalkoista, riisipuurosta, ulkoilusta, hauskanpidosta, jutustelusta, uusista ihmisistä ja hyvästä seurasta.
Kun nälkä yllättää, ruokaa on saatava heti, vaikka sen joutuukin syömään ulkona. :D
Hyde Parkiin rakennettu Winter Wonderland oli ennemminkin kallis huvipuisto, kuin sellainen Talven Ihmemaa, jota suomalaisina odotimme. Hieno kokemus silti. Tapahtumaa ja väkeä siellä oli vielä myöhään illallakin.
 Kiitos vielä viikonlopusta, mahtavat tytöt! 

Yksi syksyn ehdottomista kohokohdista oli kuuluisan poikakuoron, Liberan, joulukonsertti. Sen tärkeydestä kertoo sekin, että tämä on ensimmäinen tapahtuma, johon olen kysynyt vapaata perheeltä. Tätä en todellakaan halunnut missata! 

Konsertti todellakin oli kokemisen arvoinen. Kauniisti soiva kuoro, äärimmäisen hienot sovitukset, kaunis katedraali, lämmin ja kaunis tunnelma. Voin lämpimästi suositella menemistä kyseisen kuoron konserttiin, jos heidän tyylisestä musiikista tykkää.
Lippujen ostamisen kanssa kannattaa olla ajoissa, sillä ne oli tänäkin vuonna myyty loppuun useita viikkoja ennen konserttia. Mekin olimme myöhässä sen verran, että jouduimme salin sivuosaan, josta ei ollut kunnollista näköyhteyttä esiintyjiin. Konsertti kuitenkin kuvattiin, ja pystyimme seuraamaan esiintyjiä suurelta valotaululta.

Suomen itsenäisyyspäivä täällä oli hyvin harmaa ja sumuinen. Kaunista omalla tavallaan, mutta tuona päivänä oli kova kaipuu rakkaisiin kotimaisemiin Suomeen. Itsenäisyyspäivän ajatuksiani voi lukea kirjoittamastani postauksesta, Itsenäisyyttä yhdessä.

Noora-sisko tuli ennen Suomeen lähtöään minun luokse muutamaksi päiväksi. Täällä fiilistelimme joulua ja tulevaa lomaa kotona. Kävimme tutustumassa Oxfordiin yhtenä päivänä. Tai lähinnä sen shoppailutarjontaan, laiskoja kun olimme.

Vihdoin minullakin alkoi loma ja vietin täällä muutaman vapaapäivän ennen Suomeen lähtöä. Pari päivää aikasemmin olimme saaneet kuulla iloisen perheuutisen serkulta Etelä-Englannista. Sain mennä katsomaan vain muutaman päivän ikäistä uutta tulokasta Worthingiin. Ne olivat ihanat pari päivää! <3 Kiitos pojun vanhemmille tästä mahdollisuudesta, ja kaikesta siitä, mitä olen teiltä saanut täällä ollessani. Toivon pienen pojan sekä vanhempien elämään paljon onnea ja enkeleitä!

Näistä vauvantuoksuisista hetkistä oli hyvä lähteä pakkaamaan viimeisiä tavaroita ja suunnata Suomeen loman viettoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti