maanantai 20. helmikuuta 2017

Alkuvuoden touhuja

Tähän talveen on mahtunut paljon mukavia reissuja ja hetkiä. Välillä myös ihmetystä. Tässä muutama kuva täällä tapahtuneesta.

Lontoon ja koko Englannin kaupunkien ja kylien kadut ovat täynnä upeita, vanhoja rakennuksia. Tässä yksi niistä, British Museumia vastapäätä.

Vanhan vastapainoksi Lontoossa on myös huippumoderneja rakennuksia.

Vihdoin saimme Nooran kanssa aikaiseksi käytyä The British Museumissa. Muumio-osasto oli minun suosikki. Ne kiehtovat aina, vaikka muuten en niin välitä museoista. :)  Museossa oli myös paljon Ateenasta tuotuja veistoksia. Museo oli kyllä käymisen arvoinen paikka. Ehkä vain luulen, että museoissa käyminen on minulle ajan tuhlausta. Ehkä itsensä sivistäminen ei olisi pahitteeksi. ;)

Tammikuun puolivälissä täällä satoi lunta niin, että maa oli ihan valkoinen. Toki yön aikana se ehti sulaa lähes kokonaan, mutta seuraavana päivänä mm. koulun pihalla oli lunta ja jäätä. Lapset olivat aivan haltioissaan ja innoissaan lumesta ja jäästä. Turvallisuussyistä leikkipaikat ja pelikentät oltiin kuitenkin päätetty eristää. Voitte kuvitella, että se hieman huvitti ja jopa ärsytti suomalaista. Olisin mielelläni suonut lapsille ilon lumeen koulussakin.

Tämän kauniin, vanhan hautausmaan löysin reissullani lähikaupunkiin High Wycombe'n, kun shoppailujen lomassa lähdin kiertelemään kaupunkia.

Yksi rento viikonloppu vietettiin Wokingissa muutaman muun suomalaisen aupairin kanssa, kun saimme luvan vallata talo vanhempien reissun ajaksi. Siellä kävi taas todeksi yksi aupairina olemisen parhaista puolista: kotiin lähdin monta uutta tuttavuutta rikkaampana. Niin tapahtuu jokaisen aupair-tapaamisen jälkeen. :) 
 Runebergin tortut maistuivat niin hyvälle. Myös laskiaispullat kuuluivat aupair-viikonlopun menuun. 😋

Ehdimme käymään myös Worthingissa tammikuussa. Saimme kuulla siellä tuoremmat Suomi-terveiset, sillä serkkujoukkomme sai väliaikaisvahvistuksen Suomesta. Nämä kohtaamiset antavat energiaa ja virtaa omaan arkeen. :)

Tällä hetkellä ilma ole niin upea kuin Worthingissa kuukausi sitten. Säätiedot lupaavat pilvistä ja sateista säätä koko ensi viikoksi. Esimakua siitä sain jo tänään, kun pari tuntia sitten kävelin juna-asemalta kotiin ja kastuin läpimäräksi. Onneksi täällä on jo lämmintä! Lämpötila kieppuu 10 asteen tienoilla. Kevät on täällä ihan todellista.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Reissukuume nostaa päätään! Mulle (ja ehkä myös sinulle punapääserkkuni) oikeen mieluisa lämpötila on just tuossa 10 asteen tienoilla, 30+ on vaan tuskaista kun iho palaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Larissa! Oot kyllä oikeassa. 25+ on yleensä tuskaa kaikin puolin. Meillä punapäillä kun ei se auringonotto kuuluu kesään. Ainakaan, jos ihoa haluaa säästää.:)

      Poista