perjantai 25. marraskuuta 2016

Väsynyttä arkea

Huh, viikko on lopuillaan. Tämän aupairin olotila on tällä hetkellä hyvin, hyvin väsynyt. On ollut sitä koko viikon. Nuoremman pojan kanssa on ollut hieman tottelemattomuusongelmia, mikä tietysti syö itseltä paljon fiilistä. Kokeneenakin lastenhoitajana epäilee omia taitojaan lasten kanssa. Mitä teen väärin, miten minun pitää reagoida, vaadinko lapsilta liikaa vai katsonko liikaa läpi sormien, mitkä ongelmat ovat minun aiheuttamia. Varmasti nämä ovat asioita, joita jokainen aupair ja lastenhoitaja miettii näissä tilanteissa. Itseluottamus meinaa välillä olla aika vähissä.

Onneksi on perjantai. Ja tämä aamukin oli ihan kohtalainen. Kaiken kaikkiaan lasten kanssa on kuitenkin helpompaa kuin esim. kuukausi sitten. Etenkin vanhempi poika, jonka kanssa taisteltiin alussa pitkään, on nyt hyvinkin helppo. Jos nuorempi jättää hänet rauhaan. ;) Kait tämä on sitä tavallista tolskausta lasten kanssa.

Lapsilla on ollut nyt parin viikon pelaamis- ja tv:n katselukielto edellisistä tottelemattomuuksista. On ollut mahtavaa nähdä, että he pärjäävät oikein hyvin ilman laitteitakin. Alkuun se oli hankalaa ja energia suunnattiin ihan vääriin asioihin, mutta nyt he enää harvoin valittavat tylsyyttä. Leikkiminen ja lukeminen vievät suurimman osan heidän vapaa-ajastaan. Ihan mahtava juttu! Itse tykkään kyllä tästä paljon enemmän, mutta kuten aina, asioilla on kaksi puolta. Minulle nämä lakot teettävät lisää työtä, sillä en ehdi hoitaa kotiaskareita samaa tahtia kuin aikaisemmin. Tälläkin hetkellä iso läjä vaatteita odottaa silittämistä ja keittiö siivoamista. Voi kuulostaa pieneltä jutulta, mutta näistähän ei makseta ekstraa. Eikä vanhemmat hoksaa edes ajatella tällaisia näkökulmia.

Arvon lukijat, pahoittelut tästä avautumisesta, mutta olenhan luvannut kertoa nimenomaan aupairin arjesta - sekä hyvistä että huonoista fiiliksistä.;) Onneksi arjen voi aina katkaista viikonloppuisin. Tänäkin iltana töiden jälkeen hyppään Lontooseen vievään junaan ja pikkujouluilen koko viikonlopun.:)

Ja hei, enää kuukausi jouluun! Tunnelmallista ensimmäistä adventtia!

Tällaisessa ympäristössä täällä odotellaan joulua. Tämän päivän auringonpaiste piristi mieltä kovasti.

Kuva-arvoitus: Löydätkö kuvasta jotain elollista? Koirahan siellä tyytyväisenä makaa patterin ja pehmolelujen lämmössä.. Lasten kanssa fiilikset vaihtelevat lattiasta kattoon,mutta onneksi näitä hyviä hetkiä on pääsääntöisesti enemmän. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti