lauantai 26. marraskuuta 2016

Myyjäistalkoissa

Viime viikonloppuna olin Nooran kanssa Suomalaisella Merimieskirkolla talkoilemassa joulumyyjäisissä. Talkoolaisina yövyimme kirkolla ja salin lattia olikin oivallinen nukkumapaikka raskaiden päivien jälkeen. :) Perjantaina emme omista töistä ehtineet kuin nukkumapaikkojen jakoon, mutta lauantaina tehtiin töitä yli kellonympärys ja sunnuntainakin iltapäivälle. Sen jälkeen piti näiden aupairien lähteä valmistautumaan uuteen työviikkoon. Eniten myyjäiset vaativat itseltä henkistä kapasiteettia, sillä kun Briteissä ollaan, englantiahan täällä olisi puhuttava. Ja tuhansien myyjäisvieraiden joukossa englanninpuhujia löytyi. Lauantai aamuna olisi tehnyt mieli poistua takavasemmalle ennen ovien avaamista, kun pienoinen paniikki oli ottamassa vallan. Ja kyllä - jännitän edelleen välillä valtavasti tilainteita, joissa pitää käyttää englantia. Varsinkin, jos koen, että kieli pitäisi todella olla hallussa, edes kohtuullisesti.

Siskon kanssa on hyvä olla :)

Mutta kannatti jäädä! Vaikka välillä hakkasinkin päätä seinään, ja hävetti kovasti kielitaidon vuoksi, oli viikonloppu myös antoisa ja hauska kokemus. Lauantaiaamun aloitin lohikeiton keittämisen apukokin paikalta. Kirkon kapasiteetti oli todella koetuksella valtavan väkimäärän vuoksi, mikä vaikutti myös ruuanlaittoon. Siitä huolimatta soppa valmistui ajoissa ja oikein hyvää siitä tuli.:) Loppupäiväksi siirryin täyttelemään tavarahyllyjä. Hommaa oli, sillä lauantain n. 5000 myyjäisvierasta  saivat hyllyt tehokkaasti tyhjennettyä. Sunnuntain olin sitten kahvilassa kaverina. Kyllä tekivät karjalanpiirakat ja tuoreet korvapuustit kauppansa.

Kadulla olevasta kojusta sai mm. lohikeittoa ja porohodareita.


Kirkolla oli ihanan jouluinen tunnelma. Jouluvaloja, joululauluja, hymyileviä ihmisiä, joulukahvila, grilli. Joulupukki ja Muumipeikko olivat paikalla ja lapsillekin ulkona omaa toimintaa. Asiakkaat olivat hyvällä tuulella ja myyjäiset saivat paljon hyvää palautetta.

Samalla kadulla sijaitsee myös Norjan kirkko, joten kadulle kirkkojen välille oli pystytetty viikonlopuksi The Scandinavian Christmas Market. Talkoilun aikana emme sinne ehtineet, mutta sunnuntaina pois lähtiessä kävimme pyörähtämässä siellä sekä myös Norjan kirkon myyjäisissä. Hyvä meininki oli molemmissa. Ennen kotiin menoa pieni vielä hengähdystauko keskustassa NordicBakery Cafessa. Ruisleipää ja kylmäsavulohta, nam!

Scandinavian Marketissa olo mahtava porukka luomassa tunnelmaa!

Glögin ja pipareiden lisäksi myyjäisistä tarttui mukaan myös roimasti joulumieltä. Ja sehän ei haittaa, sillä joulu jo kolkuttelee niin lähellä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti