maanantai 3. lokakuuta 2016

Lontoota, vieraita, vertaistukea

Aikaa on kulunut taas viimeisestä postauksesta. Elämä on ollut niin kiireistä täällä. ;)

Toissa viikko oli täällä perheessä erittäin haastava ja tarvitsin todellisen hengähdystauon tästä ympäristöstä. Sopivasti sunnuntaina olikin Merimieskirkolla suomalaisten au pairien tapaaminen, jonne olin jo alkusyksystä päättänyt mennä. Tapaaminen järjestetään siellä kerran kuussa. Oli mukava päästä jakamaan kokemuksia au pair -elämästä. Oli helpottavaa myös itselle, kun sai purettua ja kerrottua omia hankalia asioita, mitä perheessä on tullut. Oli tärkeää huomata, että myös täällä on ihmisiä, jotka haluavat auttaa ja tarjoavat juttuseuraa tarvittaessa. Kiitos tästä työstä Merimieskirkolle! Ja tervetuloa mukaan kaikki au pairit!
Kävin tutustumassa Kensington Palaceen ja Gardensiin Lontoon-reissulla. Palatsi on toiminut kuninkaallisten asuinpaikkana jo 1600-luvulta lähtien. Tällä hetkellä siellä asuu mm. William ja Kate.
Kensington Gardensin lammen asukkeja
Oi, mikä suuri nautinto oli syödä korvapuustia ja karjalanpiirakkaa kirkolla!
Westfield Stratford City -kauppakeskus. Täältä löytyy sellaiset reilut 300 liikettä. Väkeä oli ihan riittävästi sunnuntaina. :) Tilaa kuitenkin oli. Ehdottomasti menen mieluummin shoppaileen tuonne, mitä Oxford Streetille.

Lontoo-viikonlopun jälkeen oli taas ihan uudet voimat aloittaa uusi viikko. Maanantaina sain vieraan, kun siskoni tuli tänne Beaconsfieldiin. Ensimmäinen tuttu ihminen, jonka tapasin yli kuuden viikon jälkeen. Tunne oli tietysti ihan mahtava! Ja on edelleen. Maanantaista torstaihin saimme olla yhdessä ja jakaa kokemuksia ja elämää. Oi, miten osaakin taas arvostaa sitä, että on vieressä ihminen, jolle voi kertoa fiiliksistä ja arkipäiväisistäkin jutuista. Pojat olivat myös hyvin innoissaan Lauran siskosta. Sain moneen kertaan luetella heille perheenjäsenten nimiä ja syntymäaikoja, serkkujen lukumäärää yms. kiinnostavaa. :))

Maanantain sain tavata myös perheen aikaisemman au pairin. Hän tuli hakemaan täältä omia tavaroitaan ja autoaan loman jälkeen. Tilanne oli "hieman" jännittynyt, etenkin minun osalta, sillä olin yksin lasten kanssa kotona, eikä keskustelutaitoni ole vielä kovin huikeaa englanniksi. Oli kuitenkin mahtavaa tavata ihminen, joka tuntee perheen paljon paremmin kuin minä ja on ollut samassa tilanteessa. Vertaistukea parhaimmillaan. Sain paljon varmuutta omaan tekemiseeni ja vahvistuksen siihen, että asiat ovat suunnilleen ennallaan, niin hyvässä kuin pahassakin, vaikka olen tullut uutena taloon. Sitä kun tahtoo välillä epäillä ongelmien aiheuttajaksi itseään. "I really know what you mean" - oli niiin helpottavaa kuulla se monen asian yhteydessä.

Liljat piristävät arkipäivää keittiön ikkunalaudalla.
 Alkuviikosta sain kerrottua host-vanhemmille omia mietteitä toisen pojan koulupoissaoloihin liittyen sekä muista ongelmista lasten kanssa. Olen kokenut, että minulle on sälytetty liian suuri vastuu pojan oireiden seuraamisessa ja kouluun huolehtimisessa. Sairastelua on kuitenkin jatkunut jo lähes koko aika, kun olen täällä ollut. Mielestäni vanhempien on aika ottaa vastuu, joka heille kuuluu ja selvittää pojan ongelmat. Vanhemmat kuuntelivat minua ja keskustelivat asioista lasten kanssa. Pelaamista ja ohjelmien katsomista rajoitettiin entisestään. Loppuviikko olikin sitten helpompi kuin vielä kertaakaan aikaisemmin. Molemmat kävivät koulussa mukisematta ja korvat olivat paljon herkemmät minulle. Toivon, että tämä sama jatkuu tästä eteen päin ja hankalat päivät rajoittuisivat vaikka siihen yhteen päivään viikossa. ;) Yli seitsemän viikkoa jo oltu täällä, joten eiköhän ne alkuvaikeudet ole pikku hiljaa taputeltu. :)

Aurinkoista lokakuuta! Toivon  todella, että sitä riittää sinne Suomeenkin.

8 kommenttia:

  1. Hauska törmätä sun blogiin. Muistan sut ylä-aste ajoilta, ku käytiin samoihin aikoihin mus.opiston pianotunneilla �� Oon siis itekki tällä hetkellä aupairina, jenkkilässä kylläkin. Moni asia kuulostaa niin tutulta. Erityisesti komppaan tota ruokapuolta. Vaikka osasin täällä ainaki varautua siihen, nii silti se on järkyttäny. Se valkosen viljan, sokerin ja rasvan määrä..
    -Julie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa saada sulta kommentti! Kiitos siitä. :) Hyvin on muistissa nelikätiset ja taidettiinpa käydä samoilla teoriatunneillakin..?

      Ei tätä ruokapuolta oikeesti tajua, ennen kuin näkee mitä se on arkena täällä. Huhhuh.. Lapset käy niin sääliksi.

      Mukavaa aupair-aikaa sulle sinne jenkkilään! Nautihan olostas ja kokemuksista.:)

      Poista
  2. Heippa Laura! Tutkailin sun blogia vähän matkavinkkienkin toivossa :) Tarkku tuossa näpyttelee koulujuttuja ja Heidi virkkaa, Tarkun kummilapsi sisaruksineen hoidossa täällä meillä. Oon lähdössä siskojen kanssa viiden päivän reissulle Lontooseen syyslomalla. Melkonen soppa tuo julkinen liikenne lippuineen! Netissä suositellaan bussilla matkustamista, näkee ja edullisin kuulemma. Osaisitko ottaa kantaa, oisko järkevä setti ottaa tuo oyster-card liikkua busseilla, ladata viikon bussikortti ja vähän arvoa metroa varten? Ollaan mietitty käytäskö Bristolissa tai Bathissa. Suosituksia? Mahtavaa, kun oot näinkin kypsällä iällä lähteny kielioppiin aupairina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hello Silja!😊 Kiitos viestistä. Blogin pitäjä "vähän" viiveellä vastaa..

      Mä oon tosi huono ottaan kantaa tuohon lippuasiaan. Ite kun asun Lontoon ulkopuolella, niin oon tähän asti ostanut suoraan sellasen lipun, jolla pääsen junalla Lontooseen ja pystyn käyttämään sitä myös päivän ajan Lontoon julkisissa. Bussilla kulkeminen on tosiaan tietääkseni halvempaa ja iso etu siinä, että samalla näkee kaupunkia. Ite oon toistaseksi käyttänyt täällä vain metroa ja jalkoja.. Valitettavasti tää ei nyt sua kovinkaan paljon valaistanut.

      Menkää ehdottomasti Bathiin, jos jossain menette käymään!😊 Ihana, kaunis, tunnelmallinen kaupunki. Kyllä Bristolissakin saa ajan kulumaan, ja siellä in hienoja paikkoja, mutta itse menisin silti Bathiin.☺

      Poista
  3. Ja missä ois parhaat shoppailumestat! Yövytään Covent Gardenilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, ite tykkään käydä Westfield Stratword Cityssä, https://uk.westfield.com/stratfordcity
      Metrolla pääsee sinne näppärästi. Viikonloppuna siellä on väkeä ihan kunnolla liikenteessä, mutta kyllä sinne sekaan mahtuu.😃

      Poista
    2. Ja tietty onhan siinä Oxford Street. Sieltä löytyy kaikki liikkeet kyllä. Mut ei oo mun lempparipaikka shoppailla.☺

      Poista
  4. Ei haittaa vaikka viivästyki, kun matka on vielä eessä :) Kiitti vastauksista!

    VastaaPoista